Een zaak van vertrouwen

Vertrouwenspersoon in het mkb

Als vertrouwenspersoon werkt Fiducia voor alle bedrijven binnen het mkb. Ik heb onder meer ruime ervaring in de logistieke sector. Ik weet wat er speelt binnen de branche en ken de mentaliteit op de werkvloer. Het is een cultuur van hard werken, schouders eronder en doorpakken!

Fiducia voor de werknemer

Maar wat doe je als werknemer wanneer je met ongewenst gedrag te maken krijgt? Als je gepest wordt op de werkvloer of als je je om andere redenen onveilig voelt? Dan is het fijn als je bij een extern vertrouwenspersoon terecht kunt.

Iemand die luistert, adviseert waar je terecht kunt en weet welke formele wegen er zijn. Iemand waarbij je volkomen veilig bent. Als vertrouwenspersoon voor het mkb staat Fiducia naast de werknemer. Ik ondersteun bij het zoeken naar oplossingen, ga zo nodig mee naar het bedrijf om het probleem te bespreken en help indien gewenst bij het indienen van een officiële klacht. Werknemers kunnen direct contact opnemen en hoeven dus geen verantwoording af te leggen aan hun leidinggevenden of personeelszaken.

Fiducia voor de werkgever

Als werkgever in het mkb ben je verantwoordelijk voor een veilig sociaal klimaat. Vanaf 2021wordt het aanstellen van een vertrouwenspersoon waarschijnlijk een verplichting. Fiducia neemt een deel van deze zorg uit handen. Het voordeel van een extern vertrouwenspersoon is dat de drempel om contact op te nemen voor werknemers lager is. Het voelt veiliger dan bij een directe medewerker. Als vertrouwenspersoon in het mkb en de logistieke sector, heb ik bovendien het voordeel dat ik zelf jaren in de logistiek gewerkt heb. Ik spreek de taal van de werknemers en ben in staat de vertaalslag naar de werkgever te maken.

Fiducia biedt werkgevers :

  • Een op maat gemaakt jaarabonnement

  • Ondersteuning en begeleiding van werknemers op het gebied van ongewenste omgangsvormen

  • Voorlichting van management en werknemers over de taken van de vertrouwenspersoon

  • Een anoniem jaarverslag

  • Signalering van trends rondom ongewenste omgangvormen

  • Advisering van het management

Zoek je een geaccrediteerd vertrouwenspersoon? Lees meer Over Fiducia

Vraag vrijblijvend een offerte aan en neem contact op met Fiducia!